5 tips: waar op letten als je ongelukken bij het klussen wil voorkomen

Sta je op het punt om te gaan klussen tijdens de verbouwingen? Dan is het belangrijk dat je enkele veiligheidsvoorschriften respecteert. Zo vermijd je ongevallen. Een ongeluk loert immers in een klein hoekje. 5 praktische tips waar je best rekening mee houdt. Zo is vast blijven staan op een steiger superbelangrijk. Bij rolsteiger.net vind je het juiste hulpmateriaal.

Tip 1: Zorg dat je stevig staat tijdens een verbouwing

Het klinkt misschien vreemd, maar gebruik maken van het juiste (hulp) gereedschap zorgt ervoor dat je de klus op een veilige manier kunt klaren. Als je bijvoorbeeld een muur op hoogte wil verbouwen, is het belangrijk om de juiste steiger te gebruiken. Bij rolsteiger.net vind je verschillende steigermodellen die zorgen dat je veilig een taak zorgeloos tot een goed einde brengt.

Tip 2: Draag altijd veiligheidsschoenen

Het overgrote deel van de mensen draagt tijdens het opknappen van een klus gewone oude versleten schoenen. Hou in het achterhoofd dat dit wel de nodige risico’s met zich meebrengt. Stel dat een zwaar voorwerp per ongeluk op je voet valt, dan kan deze onoplettendheid hele nare gevolgen hebben. Neem je voorzorgsmaatregelen en draag altijd veiligheidsschoenen met een neus uit staal. Zij zijn bijna een must om te dragen voor wie regelmatig een klus uitvoert.

Tip 3: Maak dat er voldoende licht aanwezig is

Als je ’s avonds wil klussen is voldoende verlichting onmisbaar. Je wil immers niet dat de karwei in het honderd loopt door gebrek aan licht. In het slechtste geval neem je enkele extra lampen erbij wanneer het te donker is. Zo voorkom je frustraties en eventuele ongelukjes.

Tip 4: Let op de juiste werkhouding

Wanneer je veilig een taak wil uitvoeren, zal je aandacht aan de juiste werkhouding moeten besteden. Dat geldt zeker als je boven je hoofd aan het werken bent. Gebruik een rolsteiger zodat je op een eenvoudige manier een taak uitvoert. Een goede ergonomische houding voorkomt rug-, knie- of schouderklachten.

Tip 5: Het gebruik van een veiligheidshelm

Wanneer je boven je hoofd werkt is het aan te raden om eventueel een veiligheidshelm te dragen. Zo vermijd je in alle geval een hersenschudding indien een zwaar voorwerp op je hoofd valt. Voorkomen is beter dan genezen. Het geeft je ook een meer comfortabel gevoel tijdens een klusactiviteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *