Administratie uitbesteden aan een boekhouder

Wanneer je een eigen bedrijf of onderneming hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om je administratie uit te besteden aan een boekhouder. De voornaamste reden om dit te doen, is natuurlijk dat je meer tijd overhoudt om in je bedrijf of onderneming te steken. Daarnaast zou je de administratie ook kunnen uitbesteden omdat je zelf niet zo’n administratieve hoogvlieger bent. Hoe groter het bedrijf, hoe ingewikkelder de administratie vaak is. Wanneer je hier geen opleiding in hebt gevolgd, kan het zeker een goede keuze zijn om de administratie uit te besteden. Zo weet je zeker dat iemand met verstand van zaken er bovenop zit, en dat er zo min mogelijk fouten gemaakt worden.  

Waar moet je op letten?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goed met de boekhouder af te spreken wat je van hem of haar verwacht. Maak goede en duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden van de boekhouder, en over de communicatie tussen hem/haar en jouw bedrijf. Ondanks het feit dat je de administratie uitbesteed, is het belangrijk om nog steeds grip te hebben op wat er gaande is in de administratie. Zo kun je altijd alert blijven en eventuele risico’s beter inschatten. Ook voor de boekhouder is het fijn als je zelf nog enigszins betrokken blijft bij de administratie. Zo staat de boekhouder er niet alleen voor en creëer je een prettige samenwerking tussen jullie beiden.

Wat kan een boekhouder overnemen?

Wanneer je besluit om een boekhouder in de arm te nemen, kan deze persoon verschillende taken van je overnemen. Dingen zoals jaarverslagen, belastingen en winst-verlies berekeningen zijn vaak niet voor iedereen de makkelijkste stof om zomaar in te duiken. En laten we eerlijk zijn: het is ook niet het allerleukste klusje. Het is daarom zeker een mogelijkheid om dit uit te besteden aan een boekhouder die hier een opleiding in heeft gevolgd. 

Boekhouding uitbesteden

Je hebt besloten om je administratie uit te besteden aan een boekhouder, maar hoe vind je er een? Wanneer je op internet wat rond zoekt, kom je vaak al een heleboel opties tegen. Vraag vooral ook offertes aan of vraag naar referenties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Of kies iemand die in jouw regio actief is, zodat je hem of haar ook een keer persoonlijk kunt ontmoeten. Een persoonlijke band creëert vaak toch een prettigere samenwerking!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *