De top 3 minst blessuregevoelige sporten

Sporten is ontzettend goed voor je en ook leuk om te doen. Toch zijn er ook heel wat sporten waarbij de kans op een blessure erg groot is. Voor sommige mensen is dit een barrière om deze sport uit te oefenen. Ze oefenen liever een sport uit waarbij de kans op een blessure klein of niet aanwezig is. Zijn die sporten er en welke sporten zijn dat dan? We vertellen het je in dit artikel. 

Blessuregevoelige sporten

Van sommige sporten weet je misschien direct al dat een kans op een blessure groot is. Denk bijvoorbeeld aan zaalvoetbal, maar ook bij hardlopen is er een grote kans op een blessure. Bij zaalvoetbal zijn dat vaak verwondingen aan de buitenkant van je lichaam, bij hardlopen is het een blessure aan je gewrichten. De minst blessuregevoelige sporten vind je hieronder. 

  1. Zwemmen 

Op nummer één, als minst blessuregevoelige sport, staat zwemmen. Tijdens het zwemmen is er eigenlijk bijna geen kans op een blessure. Het enige wat soms gebeurt is dat je kramp krijgt of uitgeput raakt, maar dit zijn geen langdurige blessures. Zwemmen heeft dus een laag risico, maar wel een hoge beloning, want het is ontzettend goed voor je. 

  1. Wandelen 

Ook bij wandelen heb je weinig tot geen kans op erge blessures, maar wel een hoge beloning voor je lichaam. Je verbetert je conditie en de sterkte van je spieren. Veel mensen zien wandelen niet als een sport, maar toch verbrand je er wel veel calorieën mee én is het goed voor je humeur. Met al een half uurtje wandelen per dag werk je aan de spieren in je lichaam.

  1. Paardensport 

Ook paardensport is een sport waarbij je weinig kans hebt op blessures. Je hoort wel eens verhalen van mensen die van het paard afvallen of een trap krijgen van een paard. Dit zijn ontzettend ingrijpende blessures, maar de kans dat zoiets gebeurt is ook enorm klein. Daarnaast heb je bij deze sport erg weinig kans op andere blessures. 

Blessures voorkomen 

Als deze sporten jou niet aanspreken, is het ook mogelijk om de kans op blessures te verkleinen. Het is aan te raden om de intensiteit en de frequentie van de sport die je uitoefent op te bouwen. Te veel en te zwaar trainen leidt tot blessures. Kijk hier dus mee uit. Heb je al blessures, bijvoorbeeld aan je knie door het hardlopen? Ga dan fysiotherapeut voor je knie om deze blessures te verhelpen. 

We hopen met dit artikel je barrière om te gaan sporten kleiner te hebben gemaakt. Met zwemmen, wandelen en paardensport heb je dus een erg kleine kans op een blessure en blijf je toch gezond en fit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *