De urgentie van een sterk en succesvol klanten portaal

Als bedrijf en ondernemer is er eigenlijk maar 1 ding wat je wilt, namelijk blije kanten. Waarom? Nou, blije klanten blijven klant en daarbij trekken blije klanten ook sneller nieuwe klanten aan. De beste reclame is nu eenmaal mond tot mond reclame. Naast een goed product of dienst zijn de klanten anno 2022 ook op zoek naar iets anders: gemak en snelheid. En als het niet te veel gevraagd is ook nog eens een persoonlijke benadering, maar hoe doe je dit met een groot klantenbestand? Moet je meer werknemers aannemen en zo hoog in de kosten oplopen? Nee, zeker niet! Wil je voldoen aan de wensen van de klant en tegemoet komen aan de alsmaar hoger wordende klantverwachtingen? Dan is een klantportaal precies wat je nodig hebt! In dit artikel leggen wij je meer uit over wat een online klantportaal is, waarom ze zo belangrijk zijn en wat de kenmerken zijn van een succesvol klant portaal. Wil je meer weten over deze onderwerpen? Lees dan voor al verder!

Wat is een (online) klant portaal?

Maar zo’n klantportaal, wat is dat nu eigenlijk precies? Klantportalen zijn online omgevingen waarin klanten of afnemers van uw producten/diensten, op een veilige en snelle manier met jouw onderneming kunnen communiceren en bepaalde aspecten kunnen regelen. Het is dus niet hetzelfde als een webshop of website, die voor iedereen toegankelijk is. Om toegang te krijgen tot je beveiligde klantportaal moeten mensen eerst inloggen en hebben dus een inlog en account nodig. Een klantportaal kan allerlei soorten informatie en functies bevatten.  

Waarom is een klant portaal zo belangrijk in deze tijd?

Er zijn onwijs veel verschillende redenen waarom een klantenportaal belangrijk en dus waardevol is. Ten eerste kom je uiteraard tegemoet aan de veranderende vraag naar self service opties. Gebruikers en dus klanten hebben elke minuut van de dag toegang tot de nodige mogelijkheden en kunnen zo eenvoudig alles zelf regelen.

Wat zijn de kenmerken van een succesvol klant portaal?

Een succesvol klant portaal kent een aantal kenmerken. Zo heeft het koppelingen met andere systemen, kent het self service hulpmiddelen en heeft het een intuïtief user interface. Check de website van Embrace voor meer informatie over online klantportalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *