De voor- en nadelen van zacht water

Zacht water is een term die gebruikt wordt voor water dat verhoudingsgewijs weinig of geen kalk bevat. Daartegenover wordt er ook hard water onderscheiden, wast (logischerwijs) duidt op water dat relatief veel kalk bevat. Water met weinig kalk erin, wat je kunt bereiken door een waterontharder van sofwatersystems.nl te gebruiken, heeft flink wat voordelen te bieden. Maar wat is er nu zo aantrekkelijk aan zacht, kalkvrij water?

Zacht water is een stuk beter voor je huishoudelijke apparaten

Wie een waterontharder van sofwatersystems.nl laat plaatsen en daardoor gegarandeerd is van kalkvrij en zacht water, heeft de garantie dat huishoudelijke apparatuur waarin water gebruikt wordt beter gaat werken. Machines die kalkvrij zijn, werken namelijk effici├źnter en verbruiken ook een stuk minder energie. Daarbij wordt de levensduur van de genoemde apparaten langer als het water in je woning zacht en niet hard is. Dat is natuurlijk prettig, want je maakt zo aanzienlijk minder kosten. Immers, je bespaart op energie, maar hoeft je vaatwasser, wasmachine en soortgelijke apparaten minder vaak te (laten) repareren en/of vervangen.

Zacht water is gezonder voor je huid

Een interessant voordeel van zacht water is dat dit water beter is voor je huis. Je loopt minder kans op huidirritaties als het water thuis kalkvrij is. Heb je geregeld last van een geïrriteerde huid of heb je een huidziekte? Dan is zorgen voor zacht water, via een waterontharder, een absolute must om je beter en comfortabeler te voelen. Een bijkomend voordeel van zacht water is daarbij nog het gegeven dat shampoo in combinatie met zacht water beter schuimt. Je verbruikt tijdens het baden en/of douchen met zacht water aanzienlijk minder badschuim cq. shampoo.

Zacht water leidt tot minder verstoppingen in je leidingen

Kalk kan op termijn leiden tot het dichtslibben van water kranen, douchekoppen en de leidingen van je watersysteem. Door te zorgen dat je zacht water in huis hebt, verklein je het risico hierop aanzienlijk.

Heeft zacht water dan ook nadelen?

Je vraagt je misschien af of zacht water dan helemaal geen nadelen heeft… Nou, misschien een paar. Nadelig is dat je het water actief zult moeten ontkalken als je in een gebied met hard water woont. Tevens groeien je nagels minder hard met zacht water, maar dat kan natuurlijk ook een voordeel zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *