Een mondkapje kopen: dit moet u weten

U bent niet de enige die momenteel een mondkapje kopen wil. En het goede nieuws is dat u dit gemakkelijk online doet. Momenteel betaalt u dan geen btw, dus dit is het moment om hierin te investeren. Om uzelf en de mensen om u heen te beschermen is het altijd verstandig om een aantal mondkapjes op voorraad te hebben. U bent dan voorbereid op elke situatie. Wilt u ook een mondkapje kopen, dan is het goed om hier van tevoren alvast wat over te weten te komen. De onderstaande informatie helpt u bij het maken van de beste keuzes en het juiste gebruik.

Waarom een mondkapje kopen?

In Nederland moeten we sinds 1 juni 2020 verplicht een mondkapje op in het openbaar vervoer. Maar de regels zijn niet de belangrijkste reden waarom een mondkapje kopen een goed idee is. Een mondkapje, of mondmasker, beschermt uw ademhalingssysteem. Het zorgt ervoor dat virussen en bacteriën niet kunnen worden overgedragen. U beschermt uzelf ermee, maar ook anderen in het geval u de drager bent. Door een mondkapje te kopen kunt u veilig over straat en bent u minder kwetsbaar.

Een mondkapje veilig gebruiken

We zeggen hier dat u door een mondkapje te kopen minder kwetsbaar bent, maar dan moet u zich wel houden aan de regels met betrekking tot het gebruik ervan. Allereerst is er de manier waarop u het mondkapje aanbrengt. Dit doet u door eerst uw handen te wassen en het kapje vervolgens aan de elastiekjes op te pakken. De elastiekjes komen achter uw oren en tijdens het opzetten en gebruiken raakt u het stof niet aan. Het mondkapje moet uw neus, mond en kin bedekken. Bij het volgende mondkapje herhaalt u deze procedure.

Wanneer moet u uw mondkapje vervangen?

Het is niet zo dat u uren lang met hetzelfde mondkapje kunt doen. Of dat u deze ’s nachts af doet en de volgende dag weer om. Er zijn een aantal situaties waarin u uw mondkapje moet vervangen. Het is dan ook altijd aan te raden om meer dan één mondkapje te kopen, zodat u altijd wat achter de hand heeft.

  • U vervangt uw mondkapje na 4 uur bij intensief gebruik.
  • U vervangt uw mondkapje na 8 uur bij niet intensief gebruik.
  • Als u in uw mondkapje niest, dan is het tijd om hem te vervangen.
  • Als u gebruik maakt van een wegwerp mondkapje, dan vervangt u deze elke keer als u hem af doet.
  • U vervangt uw mondkapje als deze nat is geworden.

Uw mondkapje opbergen

De wegwerp mondkapjes die u maar één keer gebruikt bewaart u simpelweg in de verpakking. De beste plek is dan een droge, koele en schone plaats. Wilt u een stoffen mondkapje kopen, dan doet u deze na het wassen in een tas van stof en bewaart u deze op dezelfde manier. Het is niet nodig en zelfs niet goed om uw mondkapjes in de koelkast te doen. Deze kunnen daar uw eten besmetten. Nu kunt u uw mondkapje kopen en veilig gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *