Een woning met oog voor de toekomst

Ouderen wonen tegenwoordig steeds langer thuis. Enerzijds door de strengere toelatingseisen van verzorgingstehuizen en anderzijds door de toenemende mogelijkheden op het gebied van langer thuis wonen. Het aantal zorghulpmiddelen neemt steeds verder toe waardoor thuis wonen voor senioren ook minder zwaar hoeft te zijn. Dankzij zorghulpmiddelen kunnen veel dagelijkse bezigheden wat minder inspannend worden. Hierdoor kan men geregeld nog enige tijd langer in het eigen vertrouwde huis blijven wonen.
In dit artikel vindt u een overzicht van hulpmiddelen waarmee thuis wonen gemakkelijk gemaakt kan worden.

Toiletverhogers
Het bestaan van dit hulpmiddel is bij veel mensen wel bekend, maar er wordt vaak pas te laat gebruik van gemaakt. Geadviseerd wordt om al een toiletverhoger te gaan gebruiken wanneer de eerste tekenen van extra benodigde inspanning zichtbaar worden. Toiletverhogers kunnen permanent of demontabel op het toilet worden geplaatst. Wat handig is, verschilt per situatie. Voorbeelden van verhoging vindt u via de volgende link: toiletverhogers.

https://www.monozorg.nl/product-categorie/douchehulpmiddelen/toiletverhogers/

Toilet wandbeugels
Opstaan en gaan zitten kan lastiger worden door een afnemende kracht in de benen. Om de benen wat te ondersteunen, kunnen de armen gebruikt gaan worden bij het opstaan. Dankzij een wandbeugel kan de gebruiker zowel de benen als de armen gebruiken.
Niet alleen op het toilet, ook in de badkamer kan een wandbeugel een fijne steun bieden.

Douchestoelen
Door afnemende kracht van de beenspieren, kan lang staan inspannend worden. Douchen kan hierdoor meer inspanning worden, dan ontspanning. Een douchestoel of douchekruk kan dit ongemak verhelpen. Ook kan de stoel er voor zorgen dat de gebruiker minder snel uitglijd op de natte badkamervloer. Voorbeelden vindt u via de volgende link: douchestoelen

https://www.monozorg.nl/product-categorie/douchehulpmiddelen/douchestoelen/

Binnenrollators
Door het verzwakken van de beenspieren, kan men op den duur wat wankel gaan lopen. Een rollator kan extra inspanning en vallen voorkomen. Rollators zijn een bekend hulpmiddel. Echter zijn er ook binnenrollators. Dit zijn speciale uitvoeringen voor in huis. De rollators zijn extra licht, wendbaar en compact.

Persoonlijke alarmen
Ondanks alle hulpmiddelen, kan er toch iets gebeuren. Om deze onrust bij de bewoner en de familie wat weg te nemen, kan een valalarm worden gebruikt. Dit is een drukknop aan een polsband of halskoord dat bij nood ingedrukt kan worden. Vervolgens zal via de telefoon automatisch op volgorde meerdere telefoonnummers worden gebeld. Zo kan handig iemand worden gewaarschuwd, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker gevallen is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *