Een zware klapper

De coronatijd zorgt voor veel veranderingen in het leven, sommige daarvan zijn klein: je moet een mondkapje op in het openbaar vervoer, bij de tandarts doe je de bezoekersregistratie niet meer via het scherm maar misschien via een aanwezigheids app en natuurlijk de 1,5 meter. Dit zijn veranderingen die wel allemaal wel kunnen verdragen, het is eventjes aanpassen, maar na een uur gaat dat vanzelf. Desondanks zijn er ook nog grote gevolgen aan de coronaperiode, vooral sociale, mentale en financiële gevolgen. Wat kunnen de gevolgen zijn van deze crisis op de financiën? In dit artikel staan een paar mogelijkheden.

Oplopende schulden

Als land zijn we nog maar net uit de grote gevolgen van de financiële crisis van 2008 gekomen, maar de wonden van die crisis zijn er nog steeds. Ook bij individuen zijn deze gevolgen nog te zien, sommige hebben nog schulden open staan van die periode of hebben nog steeds niet echt het werk gevonden dat ze echt leuk vinden en gaan van baan naar baan. Voor deze mensen en degene die op dit moment hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen gaat het een zware periode worden. De schulden zullen oplopen of op zijn minst zullen de betalingen worden uitgesteld.

Winkels

Niet alleen personen worden aangetast ook de bedrijven moeten onder de gevolgen lijden, maar dat hangt af van de branche waarin het bedrijf zit en op welke manier er verkoop wordt gedaan. Voor de supermarkten etc. is het een gouden tijd als het gaat om omzet, voedsel is natuurlijk een basisbehoefte en zal daardoor ten allen tijde gekocht worden. Ook de online winkels zien hun omzet niet verdwijnen, mensen zitten meer thuis, hebben soms ook meer tijd en zullen door de lockdown eerder producten online kopen. Voor de fysieke winkels is het wel een moeilijke tijd, door lockdown zullen minder mensen gaan winkelen en door een aankomende crisis zullen grote aankopen ook minder snel worden gedaan.

De gevolgen van deze tijden kunnen heel groot worden, maar het belangrijk is om het vertrouwen te houden en een goed plan op te stellen van hoe het verder moet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *