Hoe houd je je hond gezond

Veel mensen hebben een huisdier, de twee meest bekende en vaak voorkomende zijn de kat en de hond. Je wilt natuurlijk wel dat je viervoeter zo lang mogelijk met je mee gaat en gezond blijft. Als je je hond zo gezond mogelijk wilt houden zijn er een aantal dingen die erbij komen kijken en die handig zijn om te weten. Daar gaan we je in dit artikel meer over vertellen. Dingen zoals voeding en beweging spelen onder andere een grote rol, dit heb je waarschijnlijk wel eens eerder gehoord. Het is alleen niet zo oppervlakkig als alleen maar gezond eten en veel bewegen. Er zijn namelijk bepaalde stoffen die erg belangrijk en niet te missen zijn voor de gezondheid van je hond. We gaan het onder andere daar meer in detail over hebben in dit artikel, dus lees zeker verder.

Dierenarts

Om te zorgen dat je hond gezond is en blijft is het aan te raden om jaarlijks naar de dierenarts te gaan voor controle. Je zou bijvoorbeeld naar een dierenkliniek in Noord-Brabant – Het Leijdal kunnen gaan. Een jaarlijkse gezondheidscheck zorgt ervoor dat als er sprake is van een ziekte of aandoening, deze op tijd worden ontdekt en kunnen worden behandeld worden voordat het te laat is. Het is ook aangeraden om naar de dierenarts te gaan voor vaccinaties om je dier te beschermen tegen ziektes. 

Voeding

Het is belangrijk dat je hond een goede voeding heeft, zorg dat ze hoogwaardig hondenvoer eten, maar in mate. Het is namelijk cruciaal voor je hond om op een gezond gewicht te blijven om een langer leven te leiden. Wat is nu eigenlijk een gezonde voeding voor je hond? Denk aan vlees of vis. Vlees of vis leveren dierlijke eiwitten en vetten en dat is super goed voor een hond. Dat vlees of vis in de voeding van een hond zit is eigenlijk vrijwel het belangrijkste. Koolhydraten zijn ook niet missen, die zijn te vinden in groente en fruit. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je hond dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Beweging

Beweging is ook super belangrijk voor je hond om fit en gezond te blijven. Beweging Is samen met voeding een van de belangrijkste pijler van een lang en gezond leven voor je hond. Je kan je hond laten bewegen door te wandelen of door met je hond te spelen. Veel bewegen zorgt ook dat je hond goed op gewicht blijft wat ook weer voordelig is voor de gezondheid en levensduur van je hond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *