Holistische visie voor een leven vol succes en geluk

De holistische benadering of mensvisie is helemaal van deze tijd. Dit is bijvoorbeeld bekend bij bedrijven die begrijpen dat een organisatie in haar menselijk kapitaal moet investeren om te kunnen floreren. Vandaar de noodzaak te zorgen voor de gezondheid en het emotionele welzijn van de werknemers, zodat zij altijd het beste van zichzelf kunnen geven. De holistische visie is ook steeds meer aanwezig in de wereld van de geneeskunde en de psychologie. Deze meer dan evidente realiteit is iets wat we vaak verwaarlozen in elk van onze sociale omgevingen. Op school, bijvoorbeeld, wordt het verstand opgeleid en worden emoties vaak vergeten. Ook de geneeskunde verwaarloost soms het sociale en emotionele vlak dat de patiënt en de zieke omringt. De psychologie van haar kant kan soms voorbijgaan aan de grote relevantie van andere disciplines zoals meditatie, lichaamsbeweging of voeding, die vaak essentieel zijn voor het bevorderen van herstel of niet-terugval van bepaalde stoornissen. Hoe het ook zij, één ding is duidelijk: spreken over holistische visie is spreken over gezondheid en welzijn.

Betekenis holisme? Maar wat is nu precies de betekenis van holistisch? Holistisch betekent dat je naar het geheel kijkt, dus niet uitsluitend naar een specifieke klacht. Dus naar de mens als één geheel, maar ook de wereld en universum.

Emotionele energie en gezondheid

Organisaties beseffen dat welzijn vele facetten heeft. De relatie tussen lichaam en geest wordt nu meer dan ooit gewaardeerd, en het is in deze tijd dat een groot aantal wetenschappers hun werk wijden aan het begrijpen van de onderlinge afhankelijkheid tussen onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid, en hoe onze zintuigen cognitief versterken of beperken

Essentiële aspecten voor een succesvol leven

Factoren als lawaai, geuren of kleine, kleurrijke omgevingen kunnen bijvoorbeeld onze productiviteit en creativiteit volledig beïnvloeden. De mens leeft in symbiotische ecosystemen, waarin wat via onze zintuigen tot ons komt, een specifieke emotionele toestand teweegbrengt. Zo, en afhankelijk van die emotionele energie (gunstig of veto) zullen we een specifieke fysieke gewaarwording ervaren.

Holistische visie op succes

Wij weten dat de geneeskunde, het onderwijs en de zakenwereld de taak hebben om deze holistische benadering van het begrip welzijn van de mens te actualiseren. Groeien, vooruitgaan en onszelf de kans geven om succes en geluk te bereiken vereist multidimensionale training. Je moet aandacht schenken aan de geest, het lichaam en de emoties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *