Huidige waarde van Bitcoin

Alhoewel de Bitcoin zijn oorsprong alweer kent uit 2009, is Bitcoin pas de laatste jaren ├ęcht enorm in populariteit gestegen. Sinds het ontstaan van Bitcoin is de koers exponentieel gegroeid, met hier en daar hoge uitschieters, maar ook dalingen. Toch als je het op lange termijn bekijkt blijft de waarde mooi stijgen. Wat is de waarde van Bitcoin nu op dit moment en is het al te laat om te investeren in deze bijzondere digitale munt? Ben je benieuwd naar deze antwoorden? Lees dan zeker even verder. We gaan je even uitleggen wat Bitcoin is, de huidige Bitcoin koers en vertellen je of Bitcoin nog de moeite waard is. 

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Laten we beginnen bij het begin, want wat is Bitcoin nu eigenlijk? Als we terug willen gaan naar het begin van Bitcoin dan gaan we terug naar 2009. In dit jaar is Bitcoin ontstaan. Bitcoin is een digitale munt dat werkt met een algoritme. Voor Bitcoin waren er al enkele voorgangers, maar deze zijn nooit zo ver gekomen. Bitcoin is bedacht door Satoshi Nakamoto, maar zelfs tot op de dag van vandaag weet niemand eigenlijk precies wie dit is of eigenlijk wat het is. Is het een persoon, zijn het er twee of is het een hele groep met mensen? Niemand weet dit zeker en waarschijnlijk gaan we dit ook nooit te weten. Dit is juist wat Bitcoin zo onwijs bijzonder en mysterieus maakt. 

De koers en waarde

Als je Bitcoin gaat kopen dan is het handig om te kijken naar de Bitcoin koers, maar wat is de waarde van 1 Bitcoin? Het is lastig om te zeggen wat de Bitcoin koers precies is in dit artikel. Als ik namelijk nu schrijf dat 1 Bitcoin 50.000 euro waard is, dan kan dit morgen weer anders zijn. De koers van Bitcoin gaat dan ook op en neer. Wil je nu Bitcoin kopen of spring je later in? Dit is geheel aan jou. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *