Ooglidcorrectie vergoeding: wanneer krijgt u deze?

De vergoeding voor een ooglidcorrectie kunt u in sommige gevallen vergoed krijgen vanuit de basisverzekering of uw aanvullende zorgverzekering. Om een ooglidcorrectie vergoed te krijgen zijn de eisen vanuit de aanvullende verzekering een stuk soepeler.

Blijkt dat u vanuit de basiszorgverzekering geen recht heeft op een vergoeding? Dan is het interessant om te checken of u toch een vergoeding kunt krijgen. In dit artikel hebben we de voorwaarden voor beide verzekeringen op een rijtje gezet.

Overtuigd om een ooglidcorrectie uit te laten voeren, met of zonder vergoeding? Dan kunt u direct bij Betan Clinics een afspraak inplannen voor een vrijblijvend consult.

Ooglidcorrectie vergoeding bij een basisverzekering

Wanneer er sprake is van een medische reden voor het uitvoeren een ooglidcorrectie heeft u sinds 1 januari 2017 recht op een vergoeding. Bij een medische ingreep wordt de ingreep dan ook vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Hou er rekening dat bij een onderooglidcorrectie vrijwel nooit sprake is van een medische indicatie, waardoor u deze ingreep niet vergoed krijgt.

Een bovenooglidcorrectie wordt echter wel vergoed als er sprake is van een medische indicatie, dus dat de ingreep medisch noodzakelijk is. Dit is het geval als u dermate last hebt van hangende oogleden dat dit uw zicht belemmert. Het is nodig om een verwijzing van de arts met medische indicatie bij uw zorgverzekeraar in te dienen. Vervolgens bepaald de verzekeraar of u de ingreep vergoed krijgt. In onderstaande situaties heeft u recht op een vergoeding van de ooglidcorrectie:

  • Als gevolg van een aangeboren afwijking heeft u een ooglidcorrectie nodig
  • Er is een behandeling nodig als gevolg van een chronische aandoening die u sinds uw geboorte heeft
  • Wanneer uw bovenste oogleden uw zicht ernstig beperkt. De oogleden dienen de pupil minstens voor de helft te bedekken.

Let op: voldoe je aan bovenstaande strenge eisen voor een vergoeding van de ingreep? Hou er rekening mee dat u wel uw eigen risico dient te betalen. In de meeste gevallen is het uw volledige eigen risico.

Ooglidcorrectie vergoeding bij een aanvullende verzekering

Komt u niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basiszorgverzekering? Dan kan het zijn dat de ingreep vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt. Bij een aanvullende verzekering zijn de eisen minder streng. Er is dus nog een kans dat de u de behandeling vergoedt krijgt.

Ook bij een aanvullende zorgverzekering moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om een ooglidcorrectie vergoed te krijgen. De voorwaarden verschillen per zorgverzekeraar, enkele voorbeelden zijn:

  • De aanvullende zorgverzekering dien je al minimaal 24 maanden te hebben
  • Voor een bovenooglidcorrectie moet het ooglid de pupil voor minimaal een derde bedekken
  • Je hebt last van smetten in de huidplooi en een ooglidcorrectie is de enige mogelijke behandeling
  • Het zijwaartse gezichtsveld worden ernstig beperkt door het hangende ooglid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *