Op kamers in Arnhem

Tegenwoordig zijn studentenkamers niet alleen duur maar is het ook lastig om überhaupt een kamer te vinden. Te veel studenten zijn op zoek in vergelijking met het aantal kamers dat wordt aangeboden. Wil jij op kamers in Arnhem maar lukt het niet met deze woningkrapte? Lees dan verder voor een aantal handige tips.

Woningkrapte is een blijvend probleem

Op kamers gaan is in de twintig studentensteden van Nederland een heel gedoe. Hoe het er nu naar uit ziet gaat dit ook een blijvend probleem blijven. Het kamer tekort zal alleen maar toenemen. Afgelopen jaar was er een woningtekort voor 22.000 studenten. Uit onderzoek is gebleken dat dit in 2024-2025 alleen maar zal toenemen naar een tekort voor ruim 50.000 studenten. 

Een kamer zoeken

Als je op zoek bent naar een kamer in Arnhem kun je het beste kijken op geregistreerde kamerwebsites zoals kamernet.nl. Op zo’n website heb je geen last van wachttijden en er komen elke dag nieuwe kamers op te staan waar je direct op kan reageren. Er zijn ook verschillende pagina’s en groepen op Facebook te vinden die je helpen om een kamer te vinden per stad. Hier kun je zelf ook een oproep plaatsen voor als je een kamer zoekt. 

Transformatieorganisaties

De afgelopen jaren worden er steeds meer studentenhuizen gebouwd via transformatie. Kantoorpanden of andere gebouwen worden dan verbouwd tot een studentenhuis. Een voordeel hiervan is dat de huurprijs van deze kamers niet extreem hoog is. Verhuurders mogen namelijk niet meer huur vragen dan wettelijk is toegestaan. 

Internationale studenten

De internationale studenten hebben een groot aandeel in het tekort, zo ook als je op kamers in Arnhem wilt. Veel Europese studenten kiezen ervoor om in Nederland te gaan studeren. Dit komt mede door de Brexit waardoor ze minder makkelijk in Engeland kunnen studeren. Buitenlandse studenten worden meestal van tevoren al ingelicht over het woningtekort. Als ze geen kamer kunnen vinden in de stad van hun studie kunnen ze beter kiezen voor een andere opleiding in een andere stad of land.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *