Uitvaartverzekering vergelijken en besparen

Een uitvaartverzekering is iets dat iedereen moet doen en dat bij het leven hoort. Een uitvaartverzekering is voornamelijk voor je nabestaanden erg prettig na het overlijden van een dierbare. De verzekering kan helpen met het regelen van de uitvaart en zal de kosten en lasten iets minder erg maken. Een uitvaartverzekering kun je het beste vroeg in je leven afsluiten en ook al snel regelen voor je kinderen. Hoe vroeger je de verzekering afsluit, hoe meer er verzekerd kan worden. Je kiest bij een uitvaartverzekering hoeveel geld je wilt verzekeren, wat voor polis je hiervoor wilt gebruiken en in welke tijd je de premie wilt betalen. Bij elke uitvaartverzekeraar is dit anders en daarom is het goed om uitvaartverzekering vergelijken te proberen.  

Verschillende polissen voor een uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering kan met verschillende polissen worden geregeld. Er zijn drie verschillende soorten polissen waarmee je een uitvaartverzekering kan afsluiten. De drie verschillende soorten zijn de:

  • Kapitaal polis: Bij een kapitaal polis, dat ook wel geldverzekering als naam heeft, verzeker je een bepaald bedrag voor de uitvaart. Je bepaalt zelf welk bedrag dit is en je nabestaanden krijgen dit na het overlijden. Zij kunnen dan de uitvaart en eventuele andere nodige dingen mee bekostigen.
  • Natura polis: Bij een natura polis worden er bepaalde diensten en goederen al van tevoren bepaald. Je kiest bijvoorbeeld al de bloemen en catering, of de kist en degene die een toespraak houdt. Hierbij heb je minder keuzevrijheid, maar heb je wel al veel geregeld. Hierbij wordt het verzekerde geld meteen aan de onderneming die de uitvaart regelt gegeven.
  • Combinatie polis: Dit is een combinatie van een natura en kapitaal polis. Hierbij zet je al vast welke bepaalde diensten en goederen worden gebruikt, maar zet je ook geld opzij voor nabestaanden.

Uitvaartverzekering vergelijken om de beste te vinden

Er zijn veel uitvaartverzekeringen en hierdoor kan het lastig zijn een goede te kiezen die bij je past. Hiervoor kun je dan uitvaartverzekering gaan vergelijken. Hierbij kun je dan naar bepaalde dingen kijken zodat de verzekering bij je wensen en voorkeuren past. Zo maak je natuurlijk eerst de keuze of je een kapitaal polis, natura polis of combinatie hiervan wilt. Als je hiertussen een keuze hebt gemaakt, kun je al een aantal verzekeraars wegstrepen. Er zijn nog een aantal andere aspecten om naar te kijken:

Doorlooptijd van de verzekering

Een van de belangrijkste aspecten is de doorlooptijd van een verzekering. Ondanks dat je misschien zult denken dat uitvaartverzekeringen doorlopen tot je overlijdt, zijn er bepaalde uitvaartverzekeringen die maar doorlopen tot bijvoorbeeld 80 jaar of 60 jaar. Er zijn ook veel uitvaartverzekeringen te vinden die levenslang blijven doorlopen. Kijk goed naar de doorlooptijd van de verzekering.

Je kinderen laten meeverzekeren

Bij veel uitvaartverzekeringen kun je ervoor kiezen om je kinderen te laten meeverzekeren. Dit is prettig omdat je kind dan meteen verzekerd is bij hun geboorte. Meestal kan dit tot je kind 18 jaar is en dan krijgen ze een eigen uitvaartverzekering. Als je bijvoorbeeld geen kinderen wilt of hebt, heeft het geen zin om dit bij je uitvaartverzekering te hebben. Dit is dus ook een keuze om te maken.

Bron: Uitvaartverzekeringwijzer.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *