Vacatures bouw en techniek

Heb jij onlangs een opleiding afgerond in een technische richting? Dan ben je nu wellicht op zoek naar openstaande vacatures in de bouw of techniek. Maar hoe vind je nu die ene droombaan? Hieronder vind je wat tips die jouw misschien op weg kunnen helpen.

Een CV opstellen 

Een baan vinden begint allereest natuurlijk bij het sollicitatieproces. De eerste stap van dit proces is jouw cv. Dit staat voor curriculum vitae en is eigenlijk een soort overzicht van jouw skills, opleidingen en ervaringen. Zo krijgt een potentiële werkgever een goed beeld van wat jij allemaal kan. Je werkervaring en opleidingen zijn de belangrijkste onderdelen van een goed cv. Je persoonlijke gegevens en vaardigheden mogen natuurlijk ook niet ontbreken. En, het belangrijkste van allemaal: zorg dat jouw cv een goed beeld geeft van wie jij bent en waarom jij geschikt bent voor de baan!

Hoe vind je een baan in de bouw of techniek?

Helder: je hebt een diploma op zak, en goed en duidelijk cv, en je bent klaar om jouw droombaan in de techniek te vinden. Een simpele zoekopdracht op Google of LinkedIn naar vacatures in de bouw of techniek geeft je vaak al enorm veel resultaten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Maak dan gebruik van filters in de zoekmachine. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op afstand, maar ook vaak op dienstverband of ervaringsniveau. Hiermee kun je de zoekresultaten wat meer afbakenen, en gericht op zoek gaan naar die ene vacature die precies bij jou past. 

Solliciteren in de bouw of techniek

Heb je een passende vacature in de bouw of techniek gevonden? Dan moet er natuurlijk gesolliciteerd worden. Vaak wordt er gevraagd om je cv een eventuele motivatiebrief op te sturen. Sla je cv daarom altijd op als “CV + voornaam + achternaam”. Zo kan de recruiter jouw cv makkelijk terugvinden wanneer hij of zij deze gedownload heeft. Wat betreft de motivatiebrief, is het altijd handig om deze nog een keer te laten nalezen door bijvoorbeeld vrienden of familie. Zo weet je zeker dat je geen spelfoutjes over het hoofd gezien hebt. Nu maar hopen dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *