Verstandig met je geld om gaan op deze manier

Je hoeft geen expert te zijn in persoonlijke financiën of een grote beleggingsportefeuille te hebben om financieel veilig te zijn. het is van cruciaal belang om de basisprincipes van financiële planning te begrijpen. Gebruik je geld op een verantwoorde manier. Het is een essentieel aspect van een gezond financieel plan, omdat je kredietscore van invloed is op je vermogen om vrijwel elke grote financiële transactie uit te voeren. Daarnaast is je kredietwaardigheid van invloed op het vermogen van de kredietverstrekkers om je te vertrouwen. Betaal je rekeningen elke keer op tijd en probeer je saldo onder de maximale limiet van de kaart te houden. Let ook op de verhouding tussen je huidige schuld en het bedrag dat je kunt lenen. Spaar ook voor de korte termijn. Plaats jezelf niet in de positie dat je krediet moet gebruiken om onvoorziene rekeningen te dekken. Het opbouwen van nood reserves zou een van je top doelen moeten zijn. Experts pleiten ervoor om als uitgangspunt drie tot zes maanden aan levensonderhoud te besparen. Investeer ook voor de lange termijn. Een andere belangrijke prioriteit zou pensioensparen moeten zijn. Overweeg om te beleggen in iets anders dan een fiscaal voordelige spaarrekening als het gaat om langetermijnbeleggen

Wat is een kredietverzekering?

Sluit een kredietverzekering af als je een bedrijf hebt en je wilt voorkomen dat je niet aan je huidige financiële verplichtingen kunt voldoen. Het niet betalen van een debiteur kan leiden tot enorme kosten in sectoren waar grote orders worden geplaatst met kleine winstmarges. Dit kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van je bedrijf. Jij wilt je bedrijf succesvol houden en voorkomen dat je onnodig failliet gaat door onbetaalde facturen. Een kredietverzekering beschermt je tegen dit gevaar en de verzekeraar vergoedt je geheel of gedeeltelijk afhankelijk van de situatie en het soort verzekering dat je hebt. Een kredietverzekering beschermt je vervolgens als je insolvent wordt of je schulden niet betaalt door het risico van het bedrijf naar een verzekeraar over te hevelen. Verzekeraars kunnen ook helpen om het risico op financieel verlies te verminderen door middel van hulp bij kredietbeheer.

Soorten kredietverzekering

Welke vormen van kredietverzekering voor jou ideaal zijn, wordt grotendeels bepaald door het soort risico dat je probeert te vermijden. Hieronder volgen de meest populaire soorten kredietverzekeringen. De eerste is de krediet levensverzekering die een deel of al je lening betaalt als je overlijdt. Ten tweede is er de krediet ongeschiktheidsverzekering die je betalingen kan dekken als je door ziekte of ongeval niet kunt werken. De derde is de onvrijwillige werkloosheidsverzekering. Deze dekking dekt je betalingen totdat je weer op de been bent als je je baan verliest buiten je schuld, zoals wanneer je wordt ontslagen buiten je schuld om.

Soorten kredietverzekering premies

Het bedrag van je premie voor je kredietverzekering wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het bedrag van de lening of schuld en het soort polis. Premies kunnen op twee manieren worden betaald. Het kan via een enkele high-end methode. Deze techniek berekent je premie op het moment dat je je lening afsluit en telt deze op bij het totale leenbedrag. Premies kunnen worden betaald via een maandelijks openstaand saldo-methode. Deze betalingswijze wordt vaak gebruikt voor creditcards en andere schulden met een potentieel toenemend saldo in de loop van de tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *