Wat helpt tegen een slechte adem?

Een slechte adem, je hebt er misschien wel eens last van. Dit is er vervelend. Want zelf heb je dit vaak niet door. De mensen om je heen hebben er wel vaak last van. Een slechte adem kan ontstaan door het eten van bijvoorbeeld knoflook of andere kruiden. Er zijn echter ook mensen die last hebben van een chronische slechte adem. Dit kan bijvoorbeeld komen door een ontsteking of te veel bacteriën op de tong. Vandaag lees je hoe een slechte adem ontstaat en hoe je dit kunt oplossen.

Hoe ontstaat een slechte adem?

Knoflook is vaak de grote boosdoener. Met verse knoflook is het nog niet zo erg, maar als je knoflookpoeder gebruikt dan heb je het ergste effect hebben. Een slechte adem kan ook komen door bacteriën op je tong. Je kunt dit simpel verhelpen door gebruik te maken van een tongschraper. Alcohol drinken en roken zorgt er ook niet voor dat je adem beter gaat ruiken. Het kan ook voorkomen dat je een slechte adem krijgt door medicijngebruik. Mocht dit het geval zijn, neem dan contact op met je huisarts voor een alternatief recept.

Hoe kom ik van een slechte adem af?

Een goede mondverzorging is erg belangrijk. Je mond is een goede verstopplek voor bacteriën. Gebruik daarom elke ochtend een tongschraper. Hiermee verwijder je al het grootste gedeelte van de bacteriën. Tegenwoordig is er actief zuurstof. Met dit middel zorg je ervoor dat bacteriën doodgaan. Bacteriën kunnen namelijk niet zonder zuurstof.

Blijf de hele dag water drinken

Als je mond uitdroogt zal deze ook op den duur gaan stinken. Het is dus belangrijk om de hele dag door wel te blijven drinken. Als je veel praat raak je mond ook sneller uitgedroogd. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt.

Tot slot

Een slechte adem begint vaak bij jezelf. Heb jij een levensstijl waarbij je veel rookt en drinkt? Dan zal dit de mondgezondheid niet bevorderen. Mocht je nog meer vragen hebben over een slechte adem Neem dan een kijkje op https://www.vraagdetandarts.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *