Wel of juist niet eten voor het slapen?

Of je nu een goed matras hebt van Una Matras of van Tempur, alleen een goed matras helpt niet voor een goede nachtrust. Zo zijn er heel veel verschillende soorten punten die hierbij komen kijken en een daarvan is het eten wat we consumeren voor het slapen gaan. Sommige mensen zeggen dat je na 8 uur ‘s avonds zeker niks meer moet eten, dit is voornamelijk een dieet kwestie waar verschillende meningen over zijn. Of dit ook invloed heeft op je slaap, lees je in dit artikel.

Welk eten zeker niet eten

We eten omdat we honger hebben en voor de energie die we ervan krijgen. Als je naar bed gaat, heb je die energie dus eigenlijk niet meer nodig. Het is daarom aan te raden om ‘s avonds voor een lichte maaltijd te gaan met veel eiwitten en groente. Je lichaam verteert het meeste voedsel namelijk tussen de ochtend en in de middag. Zorg er voor dat je laatste maaltijd minstens 3 uur voordat je gaat slapen is genuttigd. Zo ga je niet met een te vol gevoel naar bed. Ga zeker niet voor vette, suikerrijke producten of producten waar cafeïne in zit. Dit zijn producten die je lichaam moeilijk kunnen verteren en dus een onprettig gevoel kunnen geven wanneer je wilt gaan slapen. Pittig of gekruid eten is ook af te raden, vanwege het maagzuur en brandend gevoel dat het eventueel kan geven.

Eten wat je voor het slapen kan eten

Als je hele erge honger hebt, zal je ook niet in slaap kunnen vallen. Je moet dus voor een middenweg gaan. Het is hier van belang dat je juist voor eten gaat dat je slaap zal verbeteren. Kies dus voor koolhydraatarme producten zoals yogurt, dadels en volkoren crackers. Je kan dit eventueel eten in combinatie met mager vleesbeleg. Voor een optimale slaap kies je voor een product met melatonine, dit zit in onder andere havermout.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *