Welk mondkapje heb je nodig?

Binnen een korte tijd is het normaal geworden: mensen die met een mondkapje over straat lopen. Voorheen hadden de meeste mensen uit Westerse landen raar opgekeken wanneer ze mensen met een mondkapje over straat zouden zien lopen. Dat in tegenstelling tot Aziatische landen, waar vaker gebruik gemaakt wordt van dit hulpmiddel om de verspreiding van ziektes tegen te gaan. Sinds begin juni is het in Nederland verplicht om een mondkap te dragen als je met het openbaar vervoer reist. In het openbaar vervoer is het namelijk lastig om je aan de afgesproken 1,5 meter afstand te houden. Dat wil overigens niet zeggen dat je met een kapje voor je mond geen afstand meer hoeft te houden. Het is een extra maatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het kiezen van een mondkapje

Als je met het openbaar vervoer wilt reizen, heb je op het moment dus een mondkapje nodig. Er zijn verschillende aanbieders en producten op de markt. Welk type mondkap jou het meest beschermt? Dat is onder andere afhankelijk van hoe goed het kapje op je gezicht aansluit. Daarnaast is ook het materiaal belangrijk, aangezien bepaalde materialen meer of minder doorlaten.

Behalve in het openbaar vervoer, kun je er ook voor kiezen om een mondkapje te dragen in de openbare ruimte. Dat is overigens niet verplicht. De meningen zijn er bovendien over verdeeld over hoe effectief dit zou zijn. Waarschijnlijk beschermt de drager van het mondkapje vooral anderen. Om het hulpmiddel effectief te houden, moet het mondkapje met enige regelmaat gewassen worden op een hoge temperatuur.

Op zoek naar wasbare mondkapjes?

Mondkapjes voor in de zorg

In deze tijd is het extra belangrijk dat zorgmedewerkers hun werk goed kunnen blijven verrichten, zonder dat ze daarbij besmet raken of anderen besmetten. Zorgmedewerkers moeten daarom de beste mondkapjes kunnen gebruiken. Voor zorgmedewerkers is er een speciale medische variant. Deze kapjes hebben een speciaal certificaat en laten het virus minder snel door. Dat komt onder andere doordat het kapje goed op het gezicht aansluit, maar ook door het materiaal. Ben jij werkzaam in de zorg en ben je op zoek naar kwalitatieve mondkapjes? Dan is het belangrijk dat je deze op de juiste plek bestelt. Er zijn immers ook bedrijven die de producten als medisch verkopen zonder dat dit het geval is.

Bestel de producten bij voorkeur bij een specialist

Om zeker te zijn van een goed werkend mondkapje kun je deze het best bij een specialist bestellen. Bestel de producten bijvoorbeeld bij een webshop die gespecialiseerd is in zorgproducten. Het kan slim zijn om voor een webshop te kiezen die ook al voor COVID-19 bestond. In dat geval bestel je namelijk minder snel bij een partij die vooral geld wil verdienen. Het is belangrijk dat je een product ontvangt dat echt aan de eisen voldoet.

Om de verschillende webwinkels die mondkapjes verkopen te beoordelen, kun je gebruik maken van recensies. Je hoeft simpelweg op de naam van het bedrijf of de webwinkel te googelen, meestal zie je daarna vanzelf verschillende recensies.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *