Welke verzekering jij nodig hebt als ZZP’er

Ga je starten als ondernemer? Dan is het belangrijk dat je een goede afweging maakt van jouw risico’s. De risico’s voor een ondernemer zijn namelijk vele malen groter dan het risico’s die je loopt op het moment dat je voor een baas werkt. In dit artikel lees je waar je je allemaal tegen kunt verzekeren en waarom je specifiek die verzekering nodig hebt. Lees je mee? 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De eerste verzekering die we behandelen is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bij deze verzekering ben je verzekerd op het moment dat er zich iets voorvalt tussen jou en de opdrachtgever. Dit geldt ook voor jouw medewerkers, het gebeurt namelijk regelmatig dat een werknemer per ongeluk schade veroorzaakt tijdens het werk voor een opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing waarbij er per ongeluk een leiding wordt geraakt waar dat niet de bedoeling was. Als je dit soort dingen allemaal uit eigen zak moet betalen dan kan het bij een paar tegenvallers snel afgelopen zijn voor jouw bedrijf. Ons advies is dus: verzeker je hier tegen!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dit is eigenlijk een verzekering die iedereen zou moeten hebben. Na de pandemie zijn er veel ondernemers wakker geschud, maar nog steeds zijn er veel ondernemers die geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben. De arbeidsongeschiktheidsverzekering is echt een belangrijke verzekering. Als ZZP’er heb je namelijk geen recht op een uitkering op het moment dat jou iets overkomt of als jij ziek wordt. En wij kunnen uit ervaring zeggen dat een ongeluk echt in een klein hoekje zit! Sluit daarom altijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Bedrijfsstagnatieverzekering

Een bedrijfsstagnatieverzekering is misschien niet de eerste verzekering waar je aan denkt, maar zeker wel een belangrijke. Met deze verzekering verzeker je je tegen bijvoorbeeld diefstal of vernieling van jou materieel. Stel je werkt bijvoorbeeld veel met gereedschap en dit wordt gestolen dan heb je een flink probleem! 

Meer informatie over verzekeren als ZZP’er? Neem dan eens een kijkje op onze website: www.tulpenfonds.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *