Zorgvergelijker 2022

Het is van groot belang dat je goed verzekerd bent in Nederland. Ook jij als persoon moet goed verzekerd zijn omtrent je gezondheid. Daarom is de zorgverzekering in het leven geroepen. In Nederland is het verplicht om jezelf te verzekeren als je 18 jaar of ouder bent. Ben je onder de 18 jaar? Dan ben je meeverzekerd op de polis van je ouders. Gelukkig bestaan er in Nederland meerdere zorgverzekeraars. Je kunt dus zelf kiezen waar je jezelf verzekerd. Met behulp van de zorgvergelijker kan je gemakkelijk en snel op zoek naar de voordeligste verzekeraar. Hieronder volgt onze onafhankelijke zorgvergelijker 2022. Wil je liever eerst meer weten over jouw mogelijkheden? Lees hieronder dan verder.1DSC Finance B.V.

Wat is de zorgvergelijker 2022?

Wil je graag besparen op je zorgkosten? Lees dan even verder over de zorgvergelijker 2022. Met behulp van dit reuze-eenvoudige vergelijkingssysteem kan je namelijk gemakkelijk en snel op zoek naar de goedkoopste zorgverzekeraar. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor een aanbieder met voordelige aanvullende verzekeringen? Of wil je graag kiezen voor de goedkoopste aanbieder als je kiest voor maximaal eigen risico?

Met behulp van het handige vergelijkingssysteem bereken je eenvoudig en snel welke aanbieder de voordeligste keuze is. Uiteraard is het systeem gratis te gebruiken en werkt het allemaal erg eenvoudig. Het kan dan ook nooit kwaad om op zoek te gaan naar de voordeligste aanbieder.

Hoe werkt de zorgvergelijker 2022?

De zorgvergelijker 2022 werkt bijzonder eenvoudig. Je kunt simpelweg aangeven wie jouw huidige verzekeraar is. Vervolgens kan je je geboortedatum invoeren. Op basis daarvan wordt al berekend welke aanbieder nu het beste bij jou past. Heb je aanvullende wensen, zoals bijvoorbeeld een tandartsverzekering? Dan kan je dit ook aangeven. Het is raadzaam om jaarlijks een vergelijking te maken zodat je elk jaar klant blijft bij de goedkoopste aanbieder.

Als je wilt kan je verscheidene aanvullende pakketten aanvinken. Wil je je bijvoorbeeld graag aanvullend verzekeren? Dan kan je dit aangeven. Maak alleen gebruik van deze aanvullende verzekeringen als je denkt dat je hier gebruik van gaat maken. Het is immers zonde om geld te betalen voor iets dat je niet gebruikt. Verder kan je nog filteren op maandelijks of jaarlijks betalen en kan je je eigen risico bepalen. Hoe je hierin de juiste keuzes maakt lees je verderop op deze pagina.

Zorgvergelijker 2022: online jouw premiebedrag berekenen

Als je alle filters hebt ingevuld kan je jouw premiebedrag online berekenen. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken staat de goedkoopste aanbieder altijd bovenaan. Als je wilt kan je vervolgens direct jouw nieuwe verzekering. Vergelijken en overstappen kan vanaf halverwege november tot en met 31 december. Zeg jij je verzekering op voor 31 december? Dan kan je eventueel ook nog in de maand januari overstappen van verzekeraar. Het advies is echter om de overstap te maken in november of december. De zorgvergelijker 2022 is dan up-to-date met de juiste tarieven.

Kies je voor aanvullende verzekeringen in de zorgvergelijker 2022?

Er zijn diverse aanvullende verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Echter is het van groot belang dat je alleen kiest voor de aanvullende verzekeringen die noodzakelijk zijn. Het is natuurlijk zonde als je betaalt voor iets dat je niet gaat gebruiken. Soms is het echter lastig om dit van tevoren te bepalen. Hieronder volgt een overzicht met aanvullende verzekeringen die er zijn. Bepaal goed welke je wel of niet nodig hebt. Met behulp van de filters kan je je voorkeuren aangeven.

Aanvullende tandartsverzekering

De aanvullende tandartsverzekering is een van de meest afgesloten aanvullende verzekeringen door Nederlanders. Ben jij jaarlijks bij de tandarts te vinden en heb je weleens een gaatje? Dan kan de tandartsrekening natuurlijk al gauw oplopen naar enkele honderden euro’s. Sommige mensen kiezen er daarom voor om een extra verzekering af te sluiten. Ga je niet zo vaak naar de tandarts of heb je eigenlijk nooit ergens last van als je heen gaat? Dan is de aanvullende verzekering misschien wel niet nodig.

Alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen worden gezien als een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Dat kan behoorlijk effectief zijn voor sommige mensen. Alternatieve geneeswijzen zijn onder andere speltherapie, halotherapie, maar ook relatietherapie. Dat is al iets bekender onder de meeste mensen.

Sommige Nederlanders vinden alternatieve geneeswijzen mogelijk een beetje zweverig, terwijl anderen het erg prettig vinden. Als je wilt kan je je hiervoor aanvullend verzekeren. Dat geef je gemakkelijk en snel aan in de zorgvergelijker 2022.

Brillen en lenzen

Lenzen en brillen zijn er helaas niet goedkoper op geworden. De kosten voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen is echter ook niet mals. Het is dus niet geheel onverstandig om ook hierin goede keuzes te maken. Heb je op korte termijn een nieuwe bril nodig? En maak je eveneens gebruik van lenzen? Dan kan een aanvullende verzekering handig zijn. Maak een goede overweging.

Fysiotherapie

Verricht je doordeweeks zwaar werk of merk je dat je veel pijn in je rug hebt? Dan kan een aanvullende verzekering fysiotherapie handig zijn. Je kunt je dan inschrijven voor een X-aantal behandelingen (afhankelijk van het pakket dat je kiest). Ga je echter nooit naar de fysiotherapeut en heb je momenteel geen gebreken? Dan is de verzekering overbodig.

Zwangerschap en geboorte

Vanuit de basisverzekering worden er standaard al verschillende zaken vergoed met betrekking tot de zwangerschap en geboorte. Echter mogen vrouwen niet zomaar in het ziekenhuis bevallen als daar geen medische noodzaak voor is. Het kan wel, maar dan zijn hier simpelweg ook kosten aan verbonden.

Met behulp van de aanvullende verzekering zwangerschap en geboorte worden deze kosten in ieder geval vergoed. Daarvoor kan je simpelweg een module aanzetten bij jouw zorgverzekeraar. Alleen als je zwanger bent (of graag zwanger wilt raken) is deze module dus raadzaam.

Er zijn binnen deze module weer verschillende opties waar je voor kunt kiezen: bevallen in het ziekenhuis, vergoeding kraamzorg en vergoeding voor zwangerschapcursussen. Het is raadzaam om dit te overleggen met jouw partner. Je kunt dit gemakkelijk aanvinken in de zorgvergelijker 2022.

Zorgvergelijker 2022: maandelijks of jaarlijks betalen?

Als je wilt kan je het premiebedrag jaarlijks betalen, maar standaard betaal je dit maandelijks. Jaarlijks betalen kan echter voordelen hebben. Bij sommige aanbieders ontvang je namelijk een kortingsbedrag. Je betaalt dan eenmalig een X-bedrag en vervolgens hoef je de rest van het jaar geen premie meer te betalen. Wellicht moet je bijvoorbeeld eens eigen risico betalen of je betaalt medicijnen die niet verzekerd zijn. Verder heb je geen zorgkosten meer. Ook voor mensen met veel vermogen kan dit interessant zijn omdat zij zodoende minder belasting hoeven te betalen. Je zult dan wel een flink bedrag op je spaarrekening moeten hebben, maar daar zullen we verder niet op ingaan op deze pagina.

Maandelijks betalen kan uiteraard ook. De meeste Nederlanders doen dit dan ook. Uiteraard kan je dit aangeven in de zorgvergelijker 2022. Je bepaalt zelf hoe jij je premiebedrag betaalt.

Tip: Zorgtoeslag berekenen en aanvragen helpt om de maandelijkse lasten te verlichten indien je recht hebt op zorgtoeslag. Altijd even proberen dus!

Je eigen risico bepalen

Standaard is het eigen risico 385 euro per jaar. Moet je naar het ziekenhuis voor een behandeling? Dan is de kans groot dat je die 385 euro moet betalen. Als je jaarlijks weleens naar het ziekenhuis moet voor controles is het raadzaam om je eigen risico op 385 euro te houden. Ben jij echter nooit in het ziekenhuis te bevinden? Dan kan je ervoor kiezen om dit bedrag te verhogen naar maximaal 885 euro. In ruil hiervoor krijg jij korting op het premiebedrag.

Diverse aanbieders geven tot wel 300 euro korting per jaar. Dat scheelt nogal: als je twee jaar achter elkaar geen zorgkosten maakt heb je het bedrag er al zo’n beetje weer uit. Bedenk dus goed voor jezelf: heb ik in de afgelopen jaren weleens gebruikgemaakt van mijn eigen risico? Indien dat niet het geval is kan je overwegen om dit bedrag te verhogen voor een extra korting.

Het is echter raadzaam om altijd 885 euro achter de hand te houden indien je hiervoor kiest. Als je dan wel zorg nodig hebt heb je het bedrag in ieder geval achter de hand. Heb je nog ergens een spaarrekening over? Stort het geld hier dan op en kom hier verder ook niet meer aan.

Wanneer kan ik overstappen?

Je kunt niet ieder maand overstappen van zorgverzekeraar. Er zijn slechts bepaalde maanden wanneer je gebruik kunt maken van de zorgvergelijker 2022. Halverwege november tot en met eind december kan je de overstap maken. Ook kan je in de maand januari overstappen, maar alleen als je je verzekering hebt opgezegd voor 31 december.

We adviseren echter om de overstap te maken in de maanden november en december. Je hoeft je eigen verzekering dan namelijk niet op te zeggen, omdat je kunt profiteren van de gratis overstapservice. Opzeggen is dat niet nodig.

Houd er rekening mee dat je niet eerder dan november kunt overstappen. Niet alle zorgaanbieders hebben dan al hun nieuwe tarieven bekendgemaakt. Dit gebeurt pas rond deze tijd omdat het kabinet tijdens Prinsjesdag pas bekendmaakt welke wijzigingen er omtrent de zorg worden doorgevoerd.

14 dagen bedenktijd

Als je je nieuwe verzekering afsluit heb je altijd nog 14 dagen bedenktermijn. Gedurende deze periode kan je je nieuwe verzekering dus nog gratis annuleren. Heb je je bedacht en wil je toch kiezen voor een andere aanbieder? Dan kan je dit simpelweg nog annuleren. Wel moet je dan opnieuw een zorgverzekeraar uitkiezen. Immers ben je verplicht om verzekerd te zijn als je 18 jaar of ouder bent. Uiteraard kan je dan nogmaals de zorgvergelijker 2022 raadplegen.

Let op: kies geen overbodige opties

Heb je een aantal aanvullende verzekeringen aangeklikt? Let hierbij wel goed op. Het is namelijk belangrijk dat je niet kiest voor overbodige opties. Heb je geen fysieke klachten? Dan is een aanvullende verzekering fysiotherapie misschien wel niet nodig. Heb je een goed gebit en in de afgelopen jaren geen problemen gehad? Dan is een aanvullende tandartsverzekering mogelijk ook niet nodig.

Kies nooit zomaar voor aanvullende verzekeringen als je dit niet echt nodig hebt. In de zorgvergelijker 2022 kan je zelf aangeven wat je wel of niet nodig hebt.

Houd rekening met deze data

Als je de zorgvergelijker 2022 raadpleegt is het raadzaam om rekening te houden met de onderstaande data. Immers kan je niet op ieder moment de overstap maken. Hieronder volgt het overzicht:

  • 21 september 2021: Prinsjesdag valt in 2021 op 15 september. Op deze dag maakt de overheid de wijzigingen bekend omtrent de zorgverzekering. Ook andere belangrijke zaken worden besproken. Bepaalde zorg zal verdwijnen uit het basispakket en sommige zorgpakketten komen erbij in;
  • 16 november 2021: op deze dag maken de verzekeraars (uiterlijk) de nieuwe tarieven bekend;
  • 31 december 2021: de laatste dag dat jij je verzekering kunt opzeggen;
  • 31 januari 2022: op deze datum dien je uiterlijk een nieuwe verzekering te hebben. Dit geldt alleen wanneer jij je contract al in het afgelopen jaar hebt opgezegd.

Afsluitende tips

Een vergelijking maken met de zorgvergelijker 2022 doe je maar een keer per jaar. Daarom is het altijd weer even wennen. Houd daarom rekening met de onderstaande afsluitende tips voor het maken van een goede vergelijking:

  • Bedenk hoeveel keuzevrijheid je wilt. Wil je graag overal terecht kunnen of neem je ook genoegen met minder zorgaanbieders? Hoe minder, hoe goedkoper je pakket vaak is;
  • Verwacht je weinig zorg nodig te zijn in het aankomende jaar? Mogelijk kan je je eigen risico verhogen. Denk hier goed over na;
  • Bedenk welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt. Zorg ervoor dat je jezelf niet ‘oververzekerd’ en bespaar zodoende op de kosten;
  • Geef aan wie jouw huidige aanbieder in het vergelijkingssysteem. Op die manier kan je beter vergelijken;
  • Collectieve verzekeringen zijn vaak niet goedkoper omdat dit geen persoonlijk aanbod is. Maak daarom liever een vergelijking in ons vergelijkingssysteem.