Roemeense landbouwgrond: een investering die zijn geld meer dan waard is

Investeren in landbouw is ontzettend populair. Het is een erg interessante belegging waar steeds meer mensen naar op zoek zijn. Landbouwgrond heeft namelijk een erg hoge waarde die in de toekomst alleen maar toeneemt. De voedingsproducten die op deze grond geteeld worden, vormen een constante behoefte voor de bevolking. Een investering in landbouwgrond is dan ook een erg veilige belegging en het rendement is erg aantrekkelijk en stabiel. Bovendien is landbouwgrond niet gevoelig voor waardeschommelingen op de beurs en heeft de inflatie ook geen invloed op de waarde van de grond.

Waarom investeren in Roemenië?

Goede Nederlandse landbouwgrond is schaars en duur. Investeren in Roemenië is daarom een opkomende trend. In Roemenië is er namelijk ontzettend veel landbouwgrond beschikbaar tegen een zeer interessante prijs. Er wordt vaak verkeerdelijk aangenomen dat de grond van slechte kwaliteit is. Niets is echter minder waar. Roemeense landbouwgrond is van een erg hoge kwaliteit. De organische stoffen in de landbouwgrond zijn vergelijkbaar met de stoffen die in Nederland terug te vinden zijn en de Roemeense grond is bovendien erg gevarieerd.

Het aantrekkelijke klimaat van Roemenië

Er zijn nog heel wat redenen waarom investeren in Roemenië zo verstandig is. Zo is het klimaat erg gunstig voor de landbouw. Het gematigd klimaat zorgt voor erg vruchtbare grond en een optimale veeteelt. Verder is Roemenië juridisch erg stabiel. Roemenië is lid van de Europese Unie en alle landbouwgrond moet aan de vooropgestelde richtlijnen voldoen. De standaard van de landbouwgrond is dan ook even hoog als in de rest van Europa. Bovendien is de eigendomsstructuur duidelijk gereguleerd en maak je aanspraak op diverse Europese landbouwsubsidies.

Investeren met een partner

Kamphorst Agrofondsen helpt mensen om in Roemenië te investeren. Ze hebben een team ter plekke dat kleine stukken grond aankoopt en deze samenvoegt tot kavels. Verder zorgen ze ook voor premium grond. Ze bewerken de aangekochte grond tot een betere kwaliteit, waardoor de waarde meteen stijgt.

Profiteer van een algemene waardestijging

Naast deze prijsstijging kan je trouwens ook op een algemene waardestijging rekenen. De waarde van de landbouwgrond in Roemenië neemt voortdurend toe, de laatste jaren spreken we zelfs over een stijging van 20-30% per jaar! Investeren in Roemenië met Kamphorst Agrofondsen is dan ook een erg interessante belegging waar je heel wat voordelen uit kan halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *