Geld besparen met raamdecoratie

Wist jij dat je geld kunt besparen met een specifiek soort raamdecoratie? Dit kan met de isolerende gordijnen, rolgordijnen en plisségordijnen. Maar welk type werkt het meest isolerend? In dit artikel lees je interessante tips over hoe je geld kunt besparen met de juiste raamdecoratie.

Wat zijn isolerende gordijnen?

Veel warmte gaat verloren via het raam. Een manier om minder warmte te verliezen via de ramen, zijn isolerende gordijnen. Met name deze verduisterende rolgordijnen op maat hebben een isolerende functie, dankzij de black-out coating en de zijgeleiding profielen. In de zomer wordt het zonlicht weerkaatst door de coating, waardoor het binnen koeler blijft. Je vermindert hiermee jouw energieverbruik. Er is een top 5 opgesteld met de meest isolerende vormen van raamdecoratie:

  1. Verduisterende honingraat plisségordijnen op maat, bekijk hier
  2. Blackout gordijnen & rolgordijnen op maat met zijgeleiding
  3. Screendoeken
  4. Lamellen en jaloezieën van aluminium
  5. Shutter jaloezieën

Energie besparen

Ondanks radiatoren vaak bij ramen zijn geplaatst, kun je beter geen gordijnen voor de verwarming hangen. De warmte zal direct verdwijnen via het raam. In deze gevallen kun je het best kiezen voor raamdecoratie tegen het raam, zoals plisségordijnen of isolerende rolgordijnen.

Houd ook in de winter gordijnen ’s avonds en ’s nachts gesloten, zodat de warmte langer binnen blijft. Naast energiebesparend, ook nog eens een stuk gezelliger. Houdt in de zomer op warme dagen ook jouw slaapkamer gordijn dicht. Zo blijft de warmte buiten en is de kamertemperatuur een stuk aangenamer. De airco of ventilator kan zo een stuk langen uitblijven.

Levensduur van gordijnen verlengen

Een andere manier om geld te besparen is de levensduur van gordijnen verlengen. Hoe doe je dit? Het beste advies is: ga voor kwaliteitsproducten. Goedkoop is duurkoop, wordt ook wel gezegd. Je kunt namelijk heel goedkoop gordijnen kant en klaar kopen, bijvoorbeeld Jysk gordijnen of Ikea gordijnen, maar kwaliteit gordijnen op maat gaan een stuk langer mee. Omdat de maatwerk producten precies passen in jouw raam, blijft het product bovendien langer mooi. Gordijnen van kwalitatieve materialen gaan tot 200% langer mee.

Online gordijnen samenstellen

Webshops zijn niet meer weg te denken in onze samenleving. Toch zijn sommige mensen nog terughoudend met het online aanschaffen van raamdecoratie. Er zijn veel redenen om het rolgordijnen online te regelen. Zo is er een veel breder aanbod dan in de winkels, je hebt keuze uit alle merken én je kunt op zoek gaan naar de beste prijs. Stel jouw isolerende vouwgordijn online samen op www.paxraamdecoratie.nl/verduisterende-vouwgordijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *