Wat zijn de grootste voordelen van 24-uurs zorg?

Wanneer je ouders niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen door een ziekte of gewoon ouderdom, en jij hebt zelf ook niet genoeg tijd om na je werk nog naar je ouders te gaan om die te verzorgen is 24-uurs zorg de ideale oplossing. Maar wat zijn nou de voordelen daarvan? Daar kom je achter in dit artikel.

Wat is 24-uurs zorg nou precies?

24-uurs zorg houdt in dat je jouw zorgverlener(s) dag en nacht kan bereiken als je hulp nodig hebt voor verschillende dingen zoals verzorging en verpleging. Daaronder vallen het helpen innemen van medicatie, aanleggen van een infuus of helpen douchen. Ook kan een verpleger helpen met boodschappen doen, koken, mee op visite gaan, samen een wandeling maken en helpen in het huishouden. Het bereiken van de verpleger kan op verschillende manieren. Wanneer je ouders nog prima met een telefoon om kunnen gaan zouden ze de verpleger zelf kunnen bellen. En anders is het een optie om een noodknop te installeren op verschillende plekken in het huis zodat er meteen een melding binnenkomt dat er hulp nodig is.

De voordelen

Het hebben van 24-uurs zorg brengt natuurlijk ook een aantal voordelen met zich mee:

  • Er is altijd iemand in de buurt die hulp kan verlenen met verschillende dingen;
  • Wanneer je ouders hulp nodig hebben maar jijzelf hebt geen tijd om verzorging te verlenen door je drukke baan, of omdat ze ver weg wonen;
  • Het kan zijn dat je een van je ouders zichzelf of haarzelf bezeert en met een verzorger zijn ze snel weer op de been;
  • Iemand die zorg verleent kan degene die de zorg nodig heeft altijd opvrolijken door een lang gesprek te voeren of een spelletje spelen om de tijd te doden;
  • Je ouders hoeven niet meer in hun eigen huis te wonen. Voor sommige gaat een verzorgingstehuis net iets te ver. Verhuizen naar een flat waar meerdere ouderen zitten is ook een goede optie.

Lijkt het jou en je familie een goed idee om oma of opa 24-uurs zorg te laten verlenen? Dan is Zorgservice Brabant een goede optie met de beste zorg voor jouw ouder(s) wanneer deze hulp nodig hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *