Vergelijk duurzame energieleveranciers

In het dagelijks leven steeds kiezen voor de meest duurzame optie is niet altijd even goedkoop. Daarom kun je op je energierekening gemakkelijk besparen, ook als je voor duurzaam gaat. Op Energievergelijker.com kun je duurzame energieleveranciers vergelijken, zodat je voor de scherpste prijs een contract kun afsluiten, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen tegenover het milieu. Wij vertellen je hoe je kunt besparen op je energiekosten en je energieverbruik. Goed voor de toekomst en je portemonnee.

Groen gas kiezen

Je kunt er niet altijd voor kiezen om geen gebruik te maken van gas. Soms heb je het geld niet om die overstap te kunnen maken voor je woning, in andere gevallen heb je een huurhuis waar gebruik gemaakt wordt van gas. Als je dan toch voor de meest duurzame optie wil gaan, kies dan een energieleverancier met CO2 compensatie. Dit wordt soms ook ‘groen gas’ genoemd. Je vindt dit onder andere bij de energieleveranciers Vandebron, Pure Energie en Energie. Andere duurzame energieleveranciers zijn bijvoorbeeld Eneco, Veba en Powerpeers. Groene energie wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals wind, zon of water.

Lokale groene stroom kiezen

Je kunt ook energieleveranciers zoeken die niet alleen groene stroom aanbieden, maar deze groene stroom ook nog opwekken in Nederland. Je kunt op de website zelfs al deze opties selecteren. Als je geen gas nodig hebt, heb je er natuurlijk geen baat bij om hier rekening mee te houden in je overweging. Je kunt gelukkig ook energieleveranciers vergelijken door alleen te kijken naar de aanbiedingen voor stroom. Dan vallen NeoSmart en NLE ook goedkoop uit onder de duurzame energie aanbieders. Natuurlijk hangt het uiteindelijk van jouw eigen verbruik af welke leverancier het meest voordelig is. Hoe meer gegevens je kunt invullen, hoe preciezer berekend kan worden welke duurzame energieleverancier voor jou het goedkoopst is.

Andere bespaartips

Ieder jaar overstappen helpt je besparen, omdat je ieder jaar de goedkoopste aanbieder kunt kiezen. Daarnaast zijn er vaak welkomstacties die financiële voordelen opleveren door kortingen, cadeaus en tegoedbonnen voor nieuwe klanten. Als je de rest van het jaar wil besparen op je energieverbruik en dus je energiekosten, kun je dit gemakkelijk thuis doen. Schakel apparaten en lampen uit als je ze niet gebruikt en kies voor LED lampen bijvoorbeeld. Ook goede isolatie van de woning en de deuren goed dicht doen kan snel veel schelen op de kosten. Of kleed je warmer aan in plaats van de verwarming aan te zetten en zorg dat je kort doucht en niet onnodig water laat stromen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *