Wat zijn de belangrijkste verzekeringen?

Nederland is het land van de verzekeringen. Je kunt voor bijna alles wel verzekeren, maar is dat wel rendabel voor jou? Er bestaat namelijk een grote kans, dat jij geen gebruik hoeft te maken van bepaalde verzekeringen. Hierdoor betaal je dus maandelijks veel premie, zonder dat het eigenlijk nodig is. In dit artikel leggen wij jou uit, welke verzekeringen er wel toe doen en hoe jij deze het beste kunt inzetten. Hebben we jouw aandachte pakken? Lees dan snel verder!

Een zorgverzekering afsluiten

Het is in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor kinderen. In de regel meld je jouw kind aan voor een zorgverzekering, binnen vier maanden na de geboorte. Er zijn verschillende soorten zorgverzekeringen: een basisverzekering en een aanvullende verzekering. Het is alleen verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Een aanvullende verzekering is optioneel.

Zorgtoeslag aanvragen

Het is mogelijk om een toeslag aan te vragen op jouw zorgverzekering. Dit is een toeslag van de overheid, die bijdraagt aan het betalen van jouw maandelijkse premie. Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag, moet je minimaal achttien jaar of ouder zijn en ligt jouw inkomen onder de gemiddelde inkomensgrens.

Een inboedelverzekering afsluiten

Een inboedelverzekering, beschermt jou wanneer je schade krijgt aan jouw woning en/of inboedel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diefstal, brand, waterschade of vandalisme. Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig aangezien de kosten van inboedel aardig hoog kunnen oplopen!

Het voordeel van een inboedelverzekering, is dat de maandelijkse premie relatief goedkoop is, met een hoge dekking. Zo betaald men gemiddeld €7 in de maand aan premie, afhankelijk van de woning en de inboedel.

Een uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering, is de enige verzekering waarvan jij zeker weet dat jij hier gebruik van gaat maken. Door middel van een uitvaartverzekering, dek jij namelijk de kosten die komen kijken bij jouw uitvaart. Hiermee bescherm jij ook direct jouw nabestaanden. Zij hoeven nu namelijk niet op te draaien voor de kosten van de begrafenis of crematie.

Ook hier hoef je maandelijks niet veel premie te betalen. Je kunt een goedkope uitvaartverzekering, waarmee je gemiddeld €6 aan maandelijkse premie betaald. Dit hangt af van jouw leeftijd en de dekking van de verzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering, ook wel AVP genoemd, is een verzekering voor schade die jij maakt bij derden. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer je kinderen heb. Een AVP verzekering beschermt jou dus tegen onverwachte hoge kosten.

Een AVP verzekering is niet verplicht, maar de kans bestaat groot dat je er gebruik van moet maken. Ook hier hoeft je maandelijkse premie niet hoog te zijn. Afhankelijk van jouw leeftijd, woonplaats en gezinssamenstelling, ben je voor een AVP verzekering gemiddeld tussen de €1 en €5 kwijt, aan maandelijkse premie.

Zoals je hierboven gelezen hebt, is het afsluiten van een basisverzekering verplicht, maar er zijn nog drie verzekeringen die handig voor jou zijn om af te sluiten: een inboedelverzekering, een uitvaartverzekering en een AVP verzekering. Dit komt omdat je de grootste kans hebt om gebruik te maken van deze verzekeringen, terwijl de maandelijkse premie meevalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *