Zorgverzekering 2021: zo min mogelijk premie betalen

Ga je een nieuwe zorgverzekering voor 2021 afsluiten? Dan wil je natuurlijk de zorg krijgen die je nodig hebt, maar je wilt ook zo min mogelijk betalen. Bij een zorgverzekering betaal je iedere maand een premie. In ruil voor dit bedrag krijg je de noodzakelijke zorg uit het basispakket, maar ook eventuele aanvullende dekkingen die je hebt uitgekozen. Hoe zorg je ervoor dat je zo min mogelijk betaalt voor je zorgverzekering premie in 2021? Dat lees je hier!

1: Geen aanvullende dekkingen = een lagere premie

Je bent verplicht om een basisverzekering voor de zorg af te sluiten. Er zijn daarnaast ook nog aanvullende dekkingen die je kunt toevoegen aan dit basispakket. De aanvullende verzekeringen zorgen er vaak voor dat je premie wat duurder wordt. Wanneer je de aanvullende verzekering niet nodig denkt te hebben, is het dan ook slim om deze uit je pakket te laten. Zo betaal je alleen voor de basisverzekering. 

2: De premies vergelijken voor de laagste prijs

Hoewel de inhoud van het basispakket voor de zorg voor iedereen hetzelfde is, kunnen de prijzen onderling verschillen. Een zorgverzekeraar maakt zelf afspraken met zorgverleners, en dit zorgt ervoor dat de prijzen niet overal hetzelfde zijn. Het loont dan ook zeker om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je direct kunt zien wat je krijgt voor je geld en waar je het goedkoopst uit bent. 

3: Soms is een hoger eigen risico gunstig

Een andere manier om minder premie te betalen is door te kiezen voor een hoger eigen risico. Dit is vooral slim om te doen wanneer jij verwacht weinig zorg nodig te hebben. Je krijgt minder snel iets vergoed omdat je eerst je eigen risico moet opmaken, maar als je weinig zorg nodig hebt maakt dit niet veel uit. Veel verzekeraars bieden kortingen aan op de premie wanneer je kiest voor een hoger eigen risico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *